Nära en heroisk poäng

Innan matchen mor serieledande Kjellbergs Golvslipning var farhågorna att motståndarna bokstavligen skulle slipa golvet med Eagles med tanke på serieledarnas ringa åldrar i kombination med en, till synes, god fysik. Men Eagles har mött löpstarka ungdomslag tidigare och hade taktiken klar för sig. Årets nyförvärv, Micke T skyfflade in 1-0 efter en precis diagonalpassning från Janne och matchen tog en annan start än vad som hade förväntats. Eagles fortsatte att spela snålt och tillknäppt för att blixtsnabbt ställa om när man vann boll. I en sådan spelvändning hittade Matz fram till Klas L som direktspelade bollen i sidled till Jocke som i sin tur kunde smälla in 2-0 i öppen bur. Strax innan paus orkade till slut inte Eagles stå emot Kjellberg-pressen utan släppte in reduceringen till 2-1.

Eagles höll disciplinen och tålamodet även i andra perioden och Klas J kunde utöka ledningen till 3-1 i mitten av mittperioden. Lägen fanns till fler mål framåt, bland annat hade både Klas L och Bengt kanonlägen som målvakten lyckades avstyra. Även i denna period ramlade ett reduceringsmål in, men det stannade där. I slutsekunderna drog Klas L på sin en tvåminutersutvisning då han inte kunde låta bli att slå iväg bollen efter avblåsning.

Eagles stod emot så gott man kunde i slutperioden och hade absolut chanser till fler mål, men istället kunde serieledarna vända på matchen och med tre mål gå av planen med tre nya poäng. För Eagles del så var detta den klart bästa insatsen hittills under den tidiga säsongen och bådar gott inför fortsättningen.