Historik

Grunden till laget har sina rötter ända tillbaka till slutet av 70-talet, då flera någon av de nuvarande spelarna utövade lagidrotter tillsammans i olika former. Det spelades framförallt landhockey och fotboll med skumgummiboll mellan de olika kvarteren i Oppeby/Harg. Kompisgängen kallade sig bl a för DVH, KSF, BFB, TIK och Eagles. Hagalundsgänget Eagles fick av uppenbara skäl bära namnet vidare när en sammanslagning av gängen bildade ett korplag i innebandy under 1985.

1988 bildades föreningen Oppeby SK, då Svenska innebandyförbundet inte ville godta namnet Eagles. Hur det gick för Oppeby SK är en lång historia och tar för mycket plats att skriva här, men föreningen växte sig stor och var i mitten av 90-talet Södermanlands största innebandyförening med 275 aktiva spelare. Tyvärr minskade Oppeby SK sedan i storlek och de ursprungliga spelarna försvann succesivt  från föreningen. 2010 lades sedan föreningen Oppeby SK slutligen ned. Dock fortsatte några av de kvarvarande spelare i Korpen till säsongen 2016/17.

Inför säsongen 2000/01 lades dock grunden för det nuvarande korplaget Eagles. Då var några av spelarna från de första åren på väg tillbaka till seriespel med Oppeby SK, men någon riktig stor comeback blev det inte. Där föddes istället idé att bilda en ny förening med ”de gamla godingarna”. Sagt och gjort, vid en undersökning under våren 2001, så visade det sig att intresset bland gamla Oppeby SK-spelare var mycket stort. Eftersom alla spelarna hade ett förflutet i Oppeby SK togs namnet Eagles med till den nya föreningen.

Återigen så accepterade inte Svenska innebandyförbundet namnet och istället fick det bli IBK Örnen. Syftet med föreningen var att ha kul tillsammans, både på och utanför innebandyplanen.

Premiärsäsongen 2001/02 gick bra och det blev serieseger i division 6 för IBK Örnen. Laget tackade dock nej till uppflyttning då en majoritet av spelarna hellre ville spela kvar i division 6 och inte ansågs vilja ”satsa” uppe i division 5(!). Klokt var nog det valet, för säsongen 2002/03 var en betydligt sämre säsong, då både närvaron och resultaten var dåliga och jumboplatsen i serien intogs. Beslut togs om att lägga ned föreningen och istället bilda ett korplag.

Säsongen 2003/04 spelade man sin första säsong i Korpen och då blev det serieseger i division 4. Säsongen 2004/05 blev det en tredjeplats i division 3. Därefter har har laget spelat i Korpen varje säsong med varierande resultat och med en trend att prestera allt sämre med stigande ålder. Säsongen 2017/18 såg ut att bli den sista, men i sista stund fick man ihop ett lag ändå. Med en viss föryngring i laget säsongen 2018/19 så blev serieseger i division 2!

Säsongen 2023/24 är den 25:e(!) säsongen som Eagles deltar i Nyköpingskorpens innebandyseriespel. Vi kan inte se någon officiell statistik över säsongerna, men en inte alltför vild gissning är att Eagles är rejält överlägsna i antal utförda säsonger. Huvudkonkurrenterna till den utmärkelsen, Team Baldrick, lades ned inför förra säsongen.